realisatie door: www.webstylerz.nl

wie zijn HOPE4ALL

Oprichters van en drijvende kracht achter HOPE4ALL is het echtpaar Els en Henri Cooiman. Beiden hebben duidelijke passies: God dienen, geestelijk iets betekenen voor de ander en van aanpakken weten. In 2009 leidde God hen naar Cantignergues, waar het idee voor HOPE4ALL ontstond; een plek zijn waar God aan het werk is, waar heling plaatsvindt en waar mensen elkaar ontmoeten.

de rol van Els en Henri
Els en Henri zijn nauw betrokken bij zowel de inhoud als uitvoering van de HOPE4ALL-projecten, daarbij werken ze samen met professionele (zorg- en hulp)organisaties. Binnen HOPE4ALL fungeren ze als richtingwijzers; ze geven richting aan de manier waarop je God kunt ervaren en dienen. Ze weerspiegelen de liefde van God voor elk mens in hun dagelijkse doen en laten. Daarmee zijn ze inspirerend, maar ook helder, zonder opsmuk, eerlijk. En vooral, vol liefde.

wie is Els Cooiman?
Els werkte voorheen in de zorg en haar motto is ‘Hij leidt alles!’ Verder heeft deze van oorsprong Rotterdamse nog een duidelijke drive. Die van aanpakken – met de mouwen opgestroopt! Dat vertaalt zich in lekker koken, zorgvuldig schoonmaken en gastvrouw zijn. Vul dit aan met een liefdegevulde glimlach en je weet al een heleboel van wie Els Cooiman is. Els’ motivatie om werkelijk een verschil te maken binnen HOPE4ALL: ‘Ik wilde graag meer voor God en mijn naaste betekenen’. Haar weg naar deze plek in Frankrijk en deze opdracht ging niet over één nacht ijs: ‘ ik was in eerste instantie erg terughoudend en zag het niet zitten. Maar toen ik het hier zag, was ik meteen enthousiast’. ‘God leidde alles, ik vind het waardevol om op geestelijk gebied iets te betekenen voor mijn naaste, hier biedt God me een mogelijkheid dat te doen’. Els wil graag de liefde van Christus met anderen delen. Hoe, waarmee en waardoor? Kom naar Cantignergues en ontdek het zelf.

wie is Henri Cooiman?
Henri – ook van oorsprong rotterdammer – was eerder docent  in het voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs en directeur van een basisschool. Dat is al heel veelzijdig, maar hij kan nog veel meer; een trekker rijden, met allerlei mensen omgaan, het zwembad onderhouden, leiding geven, schoonmaken, organiseren én om zichzelf lachen. Wanneer je aan Henri vraagt hoe hij dit alles doet, zegt hij: ‘Och, je hoeft alleen te weten waar het knopje zit’. Is het echt allemaal zó simpel, Henri? ‘Nou nee, maar als je weet waar…’ Met Henri kun je lachen. En huilen, als t moet. Henri heeft namelijk een groot hart en een klein ego. Henri is gastheer op-en-top. Goed lezen wat er staat, goed kijken naar hem: hij is gast. En heer.  Bovendien ziet hij zichzelf als….weet je wat? Kom naar Cantignergues en vraagt het hem zelf. Hij geeft je – zoals alleen Henri dat kan – een antwoord dat bij jou past.