realisatie door: www.webstylerz.nl

Balsem

Balsem: (samen) verder na kanker

Balsem: samen verder(kijken) na kanker

Je hebt een periode achter de rug waarin alles anders ging dan je verwachtte. Wat vanzelfsprekend was, veranderde toen je de diagnose kanker hoorde. We hopen dat je Gods liefde, troost en kracht sterk hebt mogen ervaren om te ondergaan wat moest gebeuren. De prognose is nu goed, maar je bent nog zo kwetsbaar. Je probeert de draad op te pakken na een lange, moeilijke periode. We hopen dat je Jezus heb mogen ontmoeten in de mensen die hij op je weg plaatste. Zijn liefde heb je ondanks alles ervaren en dat gevoel wil je vasthouden. Dicht bij God wil je zijn.

voor wie is het Balsem-project?
Het Balsem-project is voor mensen die kanker hebben gehad en bezig zijn met verwerking en hun herstel . Misschien heb je daarbij behoefte aan rust, of juist aan fysieke inspanning. Misschien wil je praten met anderen die dit ook hebben meegemaakt, maar misschien wil je ook alleen maar luisteren. Waar je ook maar behoefte aan hebt, wij willen er graag voor jou zijn via dit project.

wat houdt het Balsem-project in?
Je kunt vanaf 2011 in het voor- en najaar een Balsem-project volgen. Het arrangement duurt twee weken en het gaat door als we ongeveer vijf aanmeldingen hebben. Bij het project wordt samengewerkt met zorgbureau Parel.  Met Balsem willen we een spiegel zijn van Gods liefde voor jou. We vinden het belangrijk dat het programma past bij jou als persoon. Daarom bestaat het uit slechts een klein aantal vaste onderdelen, die we in ieder geval aanbieden, aangevuld met veel ruimte voor een eigen invulling.

Balsem voor je ziel
De vaste onderdelen vind je in het deel Balsem voor je ziel. Deze bestaan uit:
- dagelijks een dagopening of -sluiting
- samen zingen in de kapel
- ruimte voor gesprek en gebed met een pastoraal werker
- op vaste tijden een luisterend oor bij het beheerdersechtpaar Henri en Els
- koffiemomenten voor groepsgesprekken, samen met begeleidster Aletta Bosman van zorgbureau Parel

Balsem voor je lichaam en geest
De rest van het programma kun je naar wens werken of luieren aan je eigen fysieke en emotionele doelstelling. Combineer naar hartelust onderdelen uit het deel Balsem voor je lichaam en geest:
- een beauty- en wellnessbehandeling
- wandelen of hardlopen
- een workshop schilderen
- zwemmen
- een workshop Franse keuken
- een excursie (bijv. naar Carcassone, Minerve of Narbonne)

 

Wilt  uw partner of een goede vriend(in) meekomen dan kan dat!

meer informatie & kosten
Het eerst Balsem-project start in sept./okt 2011  het volgende project vindt plaats in het voorjaar 2012. Balsem gaat door bij meer dan vijf aanmeldingen. Het programma is inclusief overnachtingen en maaltijden, koffie en thee, workshops een een aantal excursies. Niet inbegrepen zijn: heen- en terugreis, annuleringsverzekering, entreegelden musea en drankjes.

overnachtingsmogelijkheden
a. eigen huisje, b. met 2 personen in een huisje, c. in groepshuis met 1-persoonskamer met eigen douche/wc, d. in groepshuis met 1-persoonskamer met gemeenschappelijk douche/wc.

Voor vragen over of suggesties voor het programma, neem dan contact op met begeleidster Aletta Bosman. Voor de kosten van het arrangement en opties voor heen- en terugreis kun je contact opnemen met Henri en Els Cooiman.